Kathleen ObannonHodujemy kiełki Wydawnictwo Źródła Życia

Kod produktu: 148250
Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością świeżych warzyw przez cały rok.

Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają niezwykle cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie kiełkowania dochodzi do wielkiej przemiany. Uaktywniane są bowiem enzymy niezbędne do wzrostu rośliny, a złożone węglowodany i białka zostają zamienione na proste. W tej formie są łatwo trawione i przyswajane przez organizm. Kiełki to prawdziwe koncentraty witamin i mikroelementów, eksplozja wzrostu i energii.

Autorka przedstawia, jak w prosty sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami – pełne życiodajnej energii.
Kupujący ten produkt kupili także
  • Natura daje nam najlepsze lekarstwa, ale skrzętnie skrywa przed nami ich tajemnice. Wiele lat zajęło mi szukanie niezawodnych sposobów przywracających energię, zdrowie i chęć życia, ale moja długa wędrówka przywiodła mnie do wiedzy. • Jaką wybrać di...
  • Nieumywakinowie są jednymi z nielicznych przedstawicieli medycyny oficjalnej, którzy nie bagatelizują osiągnięć medycyny ludowej. Uważają, że przyszłością medycyny jest połączenie medycyny oficjalnej z lecznictwem ludowym. Małżeństwo poświęciło tej i...
  • Autor opracował program wspierający kompleksowe zdrowie, osobisty rozwój i efektywne odmładzanie dzięki technikom mentalno-duchowym. Opiera się on na zasadach dawnych chińskich mnichów taoistycznych znanych ze swojej długowieczności. Poznasz siedem f...