Lynne MelcombeDobry cukier. Słodzimy naturalnie Wydawnictwo Fundacja Źródła Życia

Kod produktu: 9788362103645
12.75
Cena okładkowa: 15.00
Oszczędzasz: 2.25
Dostępność:Wysyłamy w 24h
Ilość: szt.
Udostępnij:
Naturalna słodycz bez cienia goryczy. Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości.

Dodaj własną opinię

Ocena:
Ocena: 0.00 (0 głosów)
Opinia:
Podpis: